Google Business Profile

Πώς δημιουργώ Google Business Profile

Written by iconmedia

Δημιουργία λογαριασμού Google Business Profile

Μπορεί το Google My Business να μετονομάστηκε σε Google Business Profile αλλά παραμένει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και αποδοτικό εργαλείο.

Τι είναι το Google Business Profile

Το Google Business Profile είναι μια δωρεάν υπηρεσία της Google που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια παρουσία στο διαδίκτυο και να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες μπορούν να βρίσκουν τις πληροφορίες της επιχείρησης όπως τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, τον χάρτη της τοποθεσίας και τις ώρες λειτουργίας.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσθέτουν φωτογραφίες, κριτικές, και αναρτήσεις στο Google Business Profile τους, καθώς και να διαχειρίζονται τις κριτικές και τις απαντήσεις σε αυτές. Αυτό το επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προβάλλουν την εικόνα τους, να βελτιώνουν την αναγνωσιμότητά τους και να ενισχύουν την επικοινωνία τους με τους πελάτες.

Ένα από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά του Google Business Profile είναι το… «κάθετο παραλληλόγραμμο κουτάκι» που εμφανίζεται στη σελίδα της Google όταν κάποιος “γκουγκλάρει»,  για παράδειγμα, την επωνυμία της εταιρείας σας.

Πώς δημιουργώ λογαριασμό στο Google Business Profile

Πώς δημιουργώ ένα Google Business Profile

Για να δημιουργήσετε ένα προφίλ επιχείρησης στο Google καταρχάς θα πρέπει να έχετε ανοίξει έναν λογαριασμό google. Αν δεν έχετε κάποιον ενεργό λογαριασμό, μπορείτε να ανοίξετε ένα gmail είτε με τα προσωπικά σας στοιχεία είτε με της  εταιρεία σας.

Στη συνέχεια, για να δημιουργήσετε Goolge Business Profile,  ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Google Business Profile στη διεύθυνση www.google.com/business/
  2. Πατήστε το κουμπί “Έναρξη”.  (Αν έχετε και άλλη επιχείρηση ήδη εγγεγραμμένη στο Google Business Profile, τότε πατήστε «Διαχείριση τώρα» και μετά «προσθήκη επιχείρησης»).
  3. Εισάγετε το όνομα της επιχείρησής σας και τη διεύθυνση σας.
  4. Επιλέξτε την κατηγορία της επιχείρησής σας (π.χ. εστιατόριο, κατάστημα, κτλ.)
  5. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνσή σας.
  6. Δηλώστε σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείστε
  7. Δηλώστε πού έχετε έδρα ώστε  να εμφανίζεται η επιχείρησή σας στους χάρτες του Google.
  8. Εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ιστοσελίδας της επιχείρησής σας.
  9. Καταχωρίστε την ταχυδρομική σας διεύθυνση (για επαλήθευση).
  10. Προσθέστε το ωράριο λειτουργίας σας.
  11. Επιλέξτε αν επιθυμείτε να μπορούν  να σας στέλνουν μηνύματα μέσω του Google Business Profile.
  12. Προσθέστε μία σύντομη περιγραφή της επιχείρησής σας.
  13. Προσθέστε (προαιρετικά)  φωτογραφίες του καταστήματος ή των γραφείων σας.
  14. Σε αυτό το βήμα θα σας ρωτήσει αν θέλετε να ξεκινήσετε διαφήμιση στο Google. Επειδή όμως όσων αφορά τα Google Ads, τα πράγματα είναι (λίγο) πιο πολύπλοκα, θα σας προτείναμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις διαφημίσεις στο Google.
  15. Πατήστε το κουμπί “Συνέχεια”.
  16. Ακολουθήστε τις οδηγίες για την επαλήθευση του προφίλ σας.

Θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε το προφίλ σας μέσω μιας κάρτας επιβεβαίωσης. Μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο παραλαβής της κάρτας επιβεβαίωσης ανάλογα με τις διαθέσιμες επιλογές στην περιοχή σας. Μόλις επιβεβαιώσετε το προφίλ σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να προσθέτετε περιεχόμενο στο προφίλ σας και να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις σας.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ επιχείρησης στο Google και να βοηθήσετε τους πελάτες σας να σας βρουν στο Google Maps και στις αναζητήσεις του Google.

Όπως προαναφέραμε, με την δημιουργία ενός προφίλ επιχείρησης στο Google, μπορείτε να ενημερώνετε τους πελάτες σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, να απαντάτε σε κριτικές και να ανεβάζετε φωτογραφίες και βίντεο για να προωθήσετε την επιχείρησή σας.

Σημείωση: Θα πρέπει να έχετε έναν ιστότοπο ή μια σελίδα στα social media για την επιχείρησή σας πριν δημιουργήσετε ένα προφίλ επιχείρησης στο Google.

Δημιουργία Google Business Profile

Γιατί να δημιουργήσετε Google Business Profile

Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να δημιουργήσετε ένα προφίλ επιχείρησης στο Google είναι οι εξής:

  • Να αυξήστε την ορατότητα σας: Με το Google Business Profile, η επιχείρησή σας εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης και στο Google Maps. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να βρουν εύκολα την επιχείρησή σας και να επικοινωνήσουν μαζί σας.
  • Να ενημερώστε τους πελάτες σας: Με το προφίλ επιχείρησής σας στο Google, μπορείτε να προβάλλετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, το ωράριο λειτουργίας και τις ειδικές προσφορές. Αυτό βοηθά στην επικοινωνία των πελατών σας και στην αύξηση των πωλήσεών σας.
  • Να διαχειριστείτε τις κριτικές: Το Google Business Profile σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις κριτικές των πελατών σας και να απαντάτε σε αυτές. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας και να δείχνετε ότι σας νοιάζει η εμπειρία τους στην επιχείρησή σας.
  • Να προωθήστε την επιχείρησή σας: Με το Google Business Profile, μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες και βίντεο για την επιχείρησή σας, καθώς και να προβάλλετε την επιχείρησή σας σε χάρτες και σε άλλα σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή σας. Αυτό βοηθά στην προώθηση της επιχείρησής σας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο κατάστημά σας.
  • Να συλλέξετε αναλυτικά στατιστικά δεδομένα: Με το Google Business Profile, μπορείτε να συλλέξετε αναλυτικά στατιστικά δεδομένα για την επιχείρησή σας. Αυτό σας βοηθά να κατανοήσετε τους πελάτες σας και να βελτιώσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο.
  • Επειδή είναι δωρεάν: Η δημιουργία ενός προφίλ επιχείρησης στο Google είναι δωρεάν και αρκετά εύκολη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε μια παρουσία στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε πολλά χρήματα.
Πώς δημιουργώ λογαριασμό στο Google Business Profile

Κι αν δεν μπορώ να το κάνω;

Συνολικά, η δημιουργία ενός προφίλ επιχείρησης στο Google είναι σημαντική για την προώθηση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο και για την επικοινωνία με τους πελάτες σας.

Αν δεν έχετε ήδη ένα προφίλ στο Google, σας συνιστούμε να το δημιουργήσετε και να το διαχειριστείτε με σκοπό να βελτιώσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να αυξήσετε την προβολή της επιχείρησής σας.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή δεν έχετε χρόνο και διάθεση να δημιουργήσετε ένα Google Business Profile μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 71 01 815 ή στο [email protected] και να φροντίσουμε για τη δική σας επαγγελματική και αποδοτική προβολή στις σελίδες αποτελεσμάτων στο Google.

Διαβάστε επίσης…

B2B Marketing

B2B Marketing

Τι είναι το B2B Marketing Το B2B marketing, (συντομία για το Business to Business ή επιχειρήσεις-προς-επιχειρήσεις),...

Αλγόριθμοι στα Social Media

Αλγόριθμοι στα Social Media

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι digital marketers, είναι οι ταχύτατες και συνεχόμενες αλλαγές στις...