Google My Business

Google My Business

Written by iconmedia

 

Τι είναι το Google My Business

Μπορείτε να έχετε μία επιχείρηση και να μην έχετε Site;

Η απάντηση είναι: Ναι(!), μπορείτε. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά, ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί και να μην είναι εφικτό ή (σπανιότερα) απαραίτητο.

Μπορείτε να έχετε μία επιχείρηση και να μην έχετε επαγγελματικό λογαριασμό στα social media;

Η απάντηση και πάλι είναι: Ναι, μπορείτε. Είναι κρίμα που δεν θα χρησιμοποιείτε ένα εξαιρετικό εργαλείο προβολής και προώθησης, αλλά μπορείτε και να μην το κάνετε.

Μπορείτε να έχετε μία επιχείρηση και να μην έχετε Google My Business;

Η απάντηση είναι: ΟΧΙ, δεν μπορείτε! (δηλαδή… «μπορείτε», αλλά είναι πραγματικό κρίμα να μην το κάνετε). Το Google My Business είναι η πιο βασική διαδικτυακή παρουσία που μπορεί και πρέπει να έχει μία επιχείρηση, ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.

Τι είναι το Google My Business

 

Το να αποκτήσει κάποιος μία ιστοσελίδα, έχει ένα κάποιο κόστος και απαιτεί και μία σχετική ενασχόληση. Το ίδιο ισχύει και για τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).Όσον αφορά όμως το Google My Business, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να ασχοληθούμε μαζί του για «5 λεπτάκια», με μηδενικό οικονομικό κόστος. 

Τι όμως πραγματικά είναι το Google My Business;

Το Google My Business είναι ένα δωρεάν «εργαλείο» που προσφέρει η Google, μέσω του οποίου μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα «προφίλ» και να είμαστε «ορατοί» στους χρήστες του διαδικτύου, ακόμα και αν δεν έχουμε δικό μας ιστότοπο.

Στην πραγματικότητα το Google My Business είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που έρχεται για να ολοκληρώσει τη διαδικτυακή μας παρουσία. Μπορεί όμως, σε περιπτώσεις που δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να έχουμε έντονη διαδικτυακή παρουσία, να δώσουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα την επιχείρηση μας.

Τι προσφέρει το Google My Business

Το Google My Business προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να γίνονται εύκολα «ορατές» και «ανιχνεύσιμες» από τους χρήστες του διαδικτύου. Ειδικά σε περιπτώσεις που πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν μεγάλα ποσά στη διαδικτυακή διαφημιστική τους προβολή, ή για τοπικές επιχειρήσεις σε τουριστικά (και μη) μέρη, η χρήση του Google My Business είναι η κορυφαία επιλογή. Το εργαλείο της Google δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζονται όλα τα στοιχεία της εταιρείας, τον τομέα που δραστηριοποιούνται, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο, την τοποθεσία τους στο χάρτη, τις ώρες λειτουργίας και φυσικά τον ιστότοπο και τα social media pages, εάν υπάρχουν. Ειδικά η εμφάνιση της τοποθεσίας μας στο χάρτη και η δυνατότητα πλοήγησης προς εμάς, είναι ιδανική εφαρμογή για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε μέρη όπου οι υποψήφιοι πελάτες δεν είναι απαραιτήτως γνώστες της περιοχής. Για παράδειγμα, νησιά, τουριστικές περιοχές, μικρές κωμοπόλεις, όμορφα γραφικά χωριά κ.λπ. είναι μόνο μερικά από τα μέρη στα οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να απολαύσουν εξαιρετικά οφέλη από το Google My Business.Επίσης εμφανίζονται οι κριτικές που αφήνουν οι πελάτες και που σύμφωνα με τα στοιχεία της Bright Local δείχνουν ότι σχεδόν το 91% των χρηστών τις διαβάζουν και περίπου το 84% τις εμπιστεύονται. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε τις φωτογραφίες. Οι χρήστες μπορεί να μην διαβάσουν όλα τα κείμενα (άλλωστε οι «ψηφιακοί» επισκέπτες συνήθως «σκανάρουν», δεν διαβάζουν), αλλά σίγουρα μερικές σωστές, καθαρές (και ει δυνατόν) επαγγελματικές φωτογραφίες, θα τις προσέξουν, θα τους τραβήξουν το βλέμμα και μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα τους κάνει να μας προτιμήσουν. Φανταστείτε λοιπόν κάποιον που βρίσκεται στην περιοχή σας και κάνει στο Google μία αναζήτηση σχετική με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Αν έχετε καταχωρήσει τα στοιχεία σας στο Google My Business τότε είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί η επιχείρησή σας σε περίοπτη θέση και μάλιστα να υπάρχει η δυνατότητα είτε να σας καλέσει άμεσα, είτε να του εμφανιστεί ο χάρτης με τη διαδρομή προς την επιχείρησή σας. Δεν το λέτε και άσχημο; Έτσι δεν είναι;

 

Δημιουργία λογαριασμού Google My Business

Η δημιουργία ενός λογαριασμού στο Google My Business είναι σχετικά απλή και μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε διαθέτει βασικές γνώσεις σχετικά με το διαδίκτυο και τους υπολογιστές. Φυσικά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που απαιτούν προσοχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας απλός χρήστης δεν μπορεί να καταχωρήσει τα στοιχεία της επιχείρησής του και να απολαύσει τα οφέλη που προσφέρει το Google My Business. Βέβαια στην περίπτωση που αισθάνεστε πιο άνετα να αφήσετε κάποιους επαγγελματίες να κάνουν αυτή τη δουλειά, τότε είμαστε στη διάθεσή σας να φροντίσουμε για τη δική σας σωστή και επαγγελματική παρουσία στο εξαιρετικά χρήσιμο, αλλά αρκετές φορές… «παραμελημένο», εργαλείο που «ακούει» στο όνομα Google My Business. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 71 01 815 ή στο [email protected] για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης…

B2B Marketing

B2B Marketing

Τι είναι το B2B Marketing Το B2B marketing, (συντομία για το Business to Business ή επιχειρήσεις-προς-επιχειρήσεις),...

Αλγόριθμοι στα Social Media

Αλγόριθμοι στα Social Media

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι digital marketers, είναι οι ταχύτατες και συνεχόμενες αλλαγές στις...