Off-Page SEO

Off-Page SEO

Written by iconmedia

 

Off-page SEO

Αφού γράψαμε τα βασικά για το On-Page SEO, είναι η ώρα να αναφέρουμε και κάποια πραγματάκια για το τι είναι το Off-Page SEO.

Τι είναι το Off-Page SEO

Τι είναι;

Το Off-Page SEO είναι οι ενέργειες που κάνουμε, ΕΚΤΟΣ του ιστότοπού μας, προκειμένου να καταταχθεί μία σελίδα μας σε όσο το δυνατό υψηλότερο αποτέλεσμα στις σελίδες αναζήτησης.
Εκτός αυτού οι Off-Page ενέργειες αποσκοπούν και στο να «κάνουν» τη Google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης να θεωρούν το site μας, αξιόπιστο, έγκυρο και με εξειδίκευση στο αντικείμενο που δραστηριοποιούμαστε.

Είδη Off-Page SEO

Ας αναφέρουμε όμως επιγραμματικά τα βασικά είδη  και ας δώσουμε και μία μικρή επεξηγηματική περιγραφή.

Backlinks: Όσο περισσότερα links υπάρχουν σε αλλές ιστοσελίδες που βρίσκονται εκτός του δικού μας site και οδηγούν στον ιστότοπό μας, τόσο περισσότερο οι μηχανές αναζήτησης θεωρούν την ιστοσελίδα μας αξιόπιστη και έγκυρη. Τα Backlinks για το διαδίκτυο είναι ότι και το WoM (Word of Mouth – Στόμα με Στόμα) για τους ανθρώπους. Το κάθε link είναι σαν έναν άνθρωπο που αναφέρει το όνομά μας.

Φυσικά το ποιος λέει κάτι για εμάς, έχει μεγάλη σημασία. Το ίδιο ισχύει και με τα links. Όσο πιο ποιοτικές είναι οι ιστοσελίδες που βρίσκονται τα links, τόσο πιο «μεγάλη» σημασία έχουν.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αν έχουμε εξαιρετικά ποιοτικά άρθρα στη σελίδα μας, αυτό μπορεί να ωθήσει κάποιους χρήστες να τα κοινοποιήσουν, κάτι που είναι μία επιπλέον «βοήθεια» σχετικά με τη δημιουργία links.

Local SEO: Η καταχώρηση των στοιχείων μας σε εφαρμογές όπως το Google My Business, είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας όσον αφορά τόσο το Local SEO, όσο και το Off-Page SEO. Τα links που υπάρχουν εκεί σε συνδυασμό με τα σχόλια των χρηστών, μπορούν να φανούν πραγματικά χρήσιμα και αποτελεσματικά.

Social Media: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας Off-Page SEO. Τα links από τα social media δεν είναι ίδιας «δυναμικής» με αυτά που μπορεί να βρίσκονται σε κάποιες άλλες ιστοσελίδες, αλλά παίζουν και αυτά το ρόλο τους. Επίσης, σημαντικό είναι όταν οι χρήστες κάνουν share κάποιο post μας, «μοιράζοντας» με αυτόν τον τρόπο ένα ακόμα link που μπορεί να οδηγεί προς την ιστοσελίδα μας.

Guest Blogging: Ένας από τους πλέον συνηθισμένους τρόπους, με τον οποίο μπορεί κάποιος να δημιουργήσει υπερσυνδέσεις προς την ιστοσελίδα του, είναι η συγγραφή ποιοτικών και πρωτότυπων άρθρων σε blogs τρίτων. Συνήθως αυτό γίνεται μέσω επαγγελματικής συμφωνίας και οι ιδιοκτήτες των blogs ζητούν το αντίστοιχο αντίτιμο προκειμένου να φιλοξενήσουν το άρθρο.

Εκτός των παραπάνω βασικών τακτικών Off-Page SEO υπάρχουν και αρκετές άλλες που θεωρούνται μέρος αυτής της διαδικασίας. Η απάντηση online ερωτήσεων, η δημιουργία videos, η συμμετοχή σε forums ή η δημιουργία PDF και EBooks, είναι μερικές ακόμα ιδέες με τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε το Off-Page SEO μας.

Τι είναι το Off-Page SEO
Επίλογος

Τελικά τι είναι το Off-Page SEO;
Το Off-Page SEO είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την οργανική προώθηση των ιστοσελίδων μας και χρειάζεται προσοχή ώστε να γίνεται σωστά και αποτελεσματικά.

Όπως είναι εύλογο, υπάρχει η περίπτωση να σας έχουν δημιουργηθεί αρκετές απορίες.
Εμείς είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να απαντήσουμε, με χαρά, σε κάθε σας ερώτηση ή να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε τις κορυφαίες τεχνικές On και Off-Page SEO.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στο  210 71 01 815 προκειμένου τα εξειδικευμένα στελέχη μας να σας ενημερώσουν σχετικά με κάθε πτυχή του Email Marketing.

Διαβάστε επίσης…

B2B Marketing

B2B Marketing

Τι είναι το B2B Marketing Το B2B marketing, (συντομία για το Business to Business ή επιχειρήσεις-προς-επιχειρήσεις),...

Αλγόριθμοι στα Social Media

Αλγόριθμοι στα Social Media

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι digital marketers, είναι οι ταχύτατες και συνεχόμενες αλλαγές στις...