Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Written by iconmedia

Τι συμβαίνει με τις Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και μεγαλύτερη συζήτηση για τις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ.

Βασικά θέματα είναι κατά πόσον αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει κάποιος να ενταχθεί σε αυτές, πόσο εύκολη είναι η αίτηση, πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ενταχθούμε, τι ποσά δικαιούμαστε κ.λπ.

ΕΣΠΑ

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Αξίζει τον κόπο;

Ας ξεκινήσουμε με το αν αξίζει τον κόπο να «κυνηγήσει» κάποιος μία επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Η απάντηση είναι απλή. Αν οι επιδιώξεις μας είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου και της… λογικής, τότε σίγουρα αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω.

Τι εννοούμε λέγοντας μέσα στα πλαίσια του νόμου και της λογικής;

Εννοούμε ότι αν με το που ακούτε επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ, σκέπτεστε: «Α! τι ωραία! Να μία καλή ευκαιρία για μία αρπαχτή!», τότε (μάλλον) βρίσκεστε σε λάθος δρόμο.

Έχει έρθει η ώρα, ως πολίτες και ως επαγγελματίες, να σοβαρευτούμε και να αρχίσουμε να επενδύουμε με πρόγραμμα και μελέτη στις επιχειρήσεις μας.

Μία ακόμα αρπαχτή, μπορεί να φέρει κάποια «ευρουλάκια» στις τσέπες μας, αλλά θα είναι για μία φορά και επιπλέον δεν πρόκειται να προσθέσει καμία προστιθέμενη αξία στην επιχείρησή μας.

Αν δεν αρχίσουμε να επενδύουμε στις επιχειρήσεις μας με πρόγραμμα, μεθοδικότητα και σοβαρότητα, τότε δεν θα καταφέρουμε να επιτύχουμε ποτέ τους πολυπόθητους ρυθμούς ανάπτυξης.

Δημιουργώντας ένα σοβαρό και συγκροτημένο marketing plan, αναλύοντας τις αδυναμίες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μίας επιχείρησης (SWOT analysis κ.α.) και έχοντας ένα ξεκάθαρο όραμα για το ποιοι είναι οι στόχοι μας και πώς θα τους επιτύχουμε, είναι σίγουρα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη μίας εταιρείας.

ΕΣΠΑ

Οι επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος όσον αφορά τις προσπάθειές μας για την επίτευξη των στόχων μας.

Κάπου εδώ σας ακούω να λέτε: «Άσε μας ρε φίλε, τα ξέρουμε αυτά! Τα λεφτά πάνε στους δικούς τους και τα δίνουν όπου γουστάρουν».

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν από μερικά χρόνια, δεν θα σας φέρναμε και… μεγάλες αντιρρήσεις.

Τα τελευταία χρόνια όμως τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν.

Η Ελλάδα από ουραγός στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχει βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους. Οι… κωμικοτραγικές, γραφειοκρατικές και απείρως εκνευριστικές διαδικασίες, έχουν (έως ένα βαθμό) εκλογικευθεί.

Γίνεται μία πραγματικά σημαντική προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε τη βοήθεια από την Ε.Ε. και καλό θα ήταν να δούμε αν μπορούμε πραγματικά να ωφεληθούμε από κάποια επιδότηση.

Σε αυτή την προσπάθεια σημαντικοί σύμμαχοι είναι οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες που μπορούν να μας ενημερώσουν και να μας καθοδηγήσουν ως προς το αν δικαιούμαστε μία επιδότηση, σε ποιο βαθμό και τι χρειάζεται για να κάνουμε την αίτησή μας σωστά, ώστε να έχουμε εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες να εγκριθεί η αίτησή μας. (Εδώ σας υπενθυμίζουμε ότι αν θέλετε να πάρετε 1 εκατομμύριο ευρώ επιδότηση για ένα… τηγάνι, δεν χρειάζεστε σύμβουλο, χρειάζεστε… υπουργό!)

Άρα, με λίγα λόγια, φυσικά και αξίζει τον κόπο να κυνηγήσετε μία επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ, αρκεί να γίνει ΣΩΣΤΑ!

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Πόσο εύκολη είναι η αίτηση;

Όπως προαναφέραμε η αίτηση μέχρι πριν από μερικά χρόνια, ήταν κάτι μεταξύ ορειβασίας στο Έβερεστ χωρίς εξοπλισμό και αποστολής στη… σελήνη!

Οι κυβερνήσεις όμως φαίνεται να κατάλαβαν(!) ότι ήταν απολύτως απαραίτητο να αλλάξουν τα πράγματα και… πράγματι κάτι έχει αρχίσει να γίνεται.

1ον Οι απαιτήσεις προς τους αιτούντες έχουν κάποιες ουσιαστικές βάσεις και αιτιάσεις και δεν είναι «εκτός τόπου και χρόνου».

2ον Οι απαιτήσεις που αφορούν τους προμηθευτές έχουν και αυτές εκλογικευθεί με αποτέλεσμα να μπορούμε να έχουμε όλο και περισσότερους επαγγελματίες στους οποίους μπορούμε να απευθυνθούμε όταν εγκριθεί η αίτησή μας.

3ον Υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες που γνωρίζουν τις διαδικασίες και μπορούν να μας βοηθήσουν.

4ον Υπάρχει πραγματική διάθεση για να διανεμηθούν αυτά τα ποσά στις επιχειρήσεις και να μπορέσει να πάρει «ανάσες» η αγορά.

Άρα, η αίτηση μπορεί να είναι ακριβώς και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά είναι βατή και εφικτή εάν έχετε λογικές απαιτήσεις και απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Πόσες πιθανότητες έχω;

Εδώ τα πράγματα είναι απλά.

Αν πραγματικά ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ την επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ, τότε (πιθανότατα) θα την πάρετε.

Ακολουθήστε τις διαδικασίες, ακούστε τους ειδικούς, πάρτε την επιδότηση και ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ!

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Τι ποσά δικαιούμαι;

Όπως προαναφέραμε καλό είναι να ξεφύγουμε από τη λογική της αρπαχτής και ότι οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ είναι για «γρήγορη κονόμα».

Τα ποσά που δικαιούμαστε αποφασίζονται ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, τους τζίρους, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εταιρείας, καθώς και τα όποια στοιχεία απαιτούνται ανάλογα την περίσταση.

Σε κάθε περίπτωση φροντίστε το ποσό που θα πάρετε να το επενδύσετε έξυπνα και αποδοτικά.

Επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Συμβουλές

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ δεν είναι πια ένα… άπιαστο όνειρο.

Είναι μία απτή πραγματικότητα που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και την αγορά.

Ήδη έχουμε αναφέρει μερικές συμβουλές, αλλά ας τις δούμε μαζεμένες, επιγραμματικά.

1ον Επενδύστε σε εξοπλισμό της εταιρείας σας και όχι στο πιο πρόσφατο… smartphone και laptop της αγοράς. Αφήστε τα κέρδη της επιχείρησής σας να σας «φέρουν» το smartphone και το laptop (και το αυτοκίνητο και το… σπίτι)!

2ον Αν πρόκειται για την κατασκευή ενός site ή ενός e-Shop, φτιάξτε κάτι σωστό, αποδοτικό και αποτελεσματικό για ουσιαστική και μακροχρόνια χρήση, και όχι «ό,τι να ‘ναι και τα υπόλοιπα… τσέπη».

3ον Απευθυνθείτε και εμπιστευθείτε τους ειδικούς. Επιλέξτε κάποιον σοβαρό επαγγελματία και συνεργαστείτε ώστε να καταφέρετε να εκμεταλλευθείτε και να επωφεληθείτε από τις επιδοτήσεις ΕΣΠΑ.

4ον Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 71 01 815 ή στο [email protected], ώστε να σας φέρουμε σε επαφή με τον εξειδικευμένο συνεργάτη μας και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε να απορροφήσετε τα κονδύλια που σας αντιστοιχούν και που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως σημαντικός αρωγός στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ ήρθαν για να στηρίξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κινηθείτε σωστά και αποκομίστε όλα τα σημαντικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης…

B2B Marketing

B2B Marketing

Τι είναι το B2B Marketing Το B2B marketing, (συντομία για το Business to Business ή επιχειρήσεις-προς-επιχειρήσεις),...

Αλγόριθμοι στα Social Media

Αλγόριθμοι στα Social Media

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι digital marketers, είναι οι ταχύτατες και συνεχόμενες αλλαγές στις...