Be Real

Be Real

Written by iconmedia

Be Real

Μία (σχετικά) νέα εφαρμογή είναι η τελευταία μόδα στα social media και «ακούει» στο όνομα Be Real.

Be Real

Τι είναι

Για το Be Real πρωτοάκουσα από φίλους που ζουν στη Μ. Βρετανία και ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι. Όλη η παρέα χρησιμοποιεί την εφαρμογή και, από τα λεγόμενά τους, φαίνεται ότι την απολαμβάνουν.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που σε προ(σ)καλεί να είσαι αληθινός.

Πώς λειτουργεί

Κάποια τυχαία στιγμή μέσα στην ημέρα, σου στέλνει μήνυμα και έχεις δύο λεπτά για να «βγεις» φωτογραφία. Ανεξάρτητα με το τι κάνεις ή που βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή, πρέπει μέσα στα δύο λεπτά να έχεις βγάλει τη φωτογραφία σου.

Το Be Real δεν χρησιμοποιεί φίλτρα, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να τραβήξεις τη φωτογραφία με μία μικρή καθυστέρηση, αλλά όταν το κάνεις αυτό ενημερώνει τους φίλους σου ότι δεν ήσουν και τόσο… αληθινός! Μάλιστα, την ίδια στιγμή, η εφαρμογή ζητά από τους φίλους σου να ποστάρουν και εκείνοι!

Be Real

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί και τις δυο κάμερες ταυτόχρονα, οπότε δείχνει και εσένα και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι.

Επίσης δεν μπορείς να δεις τι ακριβώς τραβάει η selfie κάμερα ώστε να… «φτιαχτείς» λιγάκι παραπάνω ή να βρεις την… καλή σου γωνία. Παρόλα αυτά, αφού τραβήξεις τη φωτογραφία και τη δεις, αν δεν σου αρέσει, μπορείς να τραβήξεις και άλλες, αλλά (ιδανικά) μέσα στο χρονικό διάστημα των δύο λεπτών.

Be Real Memories

Μπορείς λοιπόν να διαγράψεις και να ξανατραβήξεις όσες φωτογραφίες θέλεις, πριν το ποστάρισμα. Όταν, όμως, πατήσεις “post” μπορείς να σβήσεις και να ξανά ανεβάσεις μία φωτογραφία, μόνο μία φορά.

Τέλος μπορείς να δεις τι έχεις ανεβάσει στο πέρασμα του χρόνου μέσω των Memories, όπου αποθηκεύονται οι φωτογραφίες που ποστάρεις.

Ο… «ιδανικός χρήστης» είναι αυτός που τραβάει μόνο μία φωτογραφία την ημέρα και την ποστάρει χωρίς φόβο, αλλά με πολύ… πάθος. Μάλιστα, για να μπορέσει κάποιος να δει τις φωτογραφίες των φίλων του, πρέπει να είναι αληθινός και να έχει ποστάρει τη δική του Be Real φωτογραφία.

Πού διαφέρει

Be Real Realmojis

Μία από τις πλέον βασικές διαφορές του με τα υπόλοιπα social media apps είναι ότι ζητάει από τους χρήστες να ποστάρουν μόνο μία φορά την ημέρα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει την εφαρμογή Be Real να ξεχωρίζει, είναι τα… “likes”. Στο Be Real δεν μπορείς να πατήσεις μία καρδούλα ή να ποστάρεις ένα emoji. Αντιθέτως κεντράρεις το πρόσωπό σου μέσα σε ένα στρογγυλό πλαίσιο και η κάμερα τραβάει μία selfie που ονομάζεται realmoji, στο οποίο επί της ουσίας δείχνεις, ανάλογα με το μορφασμό που έχεις πάρει, τα συναισθήματά σου για το ποστ του φίλου σου.

Τα Realmojis σε συνδυασμό με τα σχόλια των φίλων κάτω από το ποστ σας, κάνει το Be Real ιδιαίτερα διασκεδαστικό και η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών ακόμα… γελάει με τις φωτογραφίες και τα σχόλια.

Στόχος

Βασικός στόχος του Be Real είναι να προσφέρει μία πραγματική εικόνα της ζωής των ανθρώπων, χωρίς το άγχος των φίλτρων και της ψεύτικης εικονικής «τελειότητας» που προσπαθούν να προωθήσουν εφαρμογές όπως το γνωστό σε όλους Instagram.

Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Be Real είναι ένα αντί…Instagram!

Be Real

Μερικά Στοιχεία για το Be Real

To Be Real ξεκίνησε το 2020 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στις λήψεις εφαρμογών σε Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία. Η αύξηση στους χρήστες για το 2022 αγγίζει το 315%, ενώ η GenZ το έχει αγκαλιάσει και μαζί με τους Millennials αποτελούν την πλειονότητα των χρηστών.

Can you Be… Real?

Στην αρχή το Be Real ξενίζει τους χρήστες που έχουν συνηθίσει στο… ένα εκατομμύριο φίλτρα, το ψεύτικο στήσιμο και την επιτηδευμένη «γκλαμουριά» του Instagram.

Αν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η τέλεια φωτογραφία, τότε με το Be Real θα βρείτε το μπελά σας και καλό θα ήταν να το… ξεπεράσετε και να μην ασχοληθείτε μαζί του.

Αν όμως θέλετε μία εφαρμογή φρέσκια, που δεν χρειάζεται να ασχολείστε μαζί της όλη την ημέρα και που βγάζει πολύ (μα πολύ) γέλιο, τότε δεν έχετε παρά να κατεβάσετε την εφαρμογή και να είστε, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι για την πρώτη σας φωτογραφία.

Be Real

Ήρθε για να… μείνει;

Δεν ξέρουμε αν το Be Real ήρθε για να μείνει ή αν θα γίνει ένας κομήτης όπως τα Houseparty και Clubhouse.

Όπως και να έχει, το Be Real είναι μία διασκεδαστική εφαρμογή που δεν ζητά υπερβολική ενασχόληση από το χρήστη.

Όμως, στην εποχή που εφαρμογές όπως το TikTok και το Instagram κάνουν πάταγο, μία εφαρμογή που το μόνο που σου ζητά είναι να είσαι αληθινός μπορεί είτε να εκτιναχθεί είτε να εξαφανιστεί εν μία νυκτί.

Μέχρι τότε, αν τολμάτε…

Be Real!

 

Διαβάστε επίσης…

B2B Marketing

B2B Marketing

Τι είναι το B2B Marketing Το B2B marketing, (συντομία για το Business to Business ή επιχειρήσεις-προς-επιχειρήσεις),...

Αλγόριθμοι στα Social Media

Αλγόριθμοι στα Social Media

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι digital marketers, είναι οι ταχύτατες και συνεχόμενες αλλαγές στις...